JuhoSatti Kokonaisuuksien ymmärrys -> visio -> toivo -> tarkoitus -> tehokas työ ->*n-> tehokas maailma tärkeissä asioissa

Sitra tarvitsee haastajaosaston

Sitra tarvitsee haastajaosaston, itsenäisesti toimivan osan, joka kirittää toiminnallaan koko organisaatiota, niin toimintatapojen, resurssien tehokkaan käytön kuin asiasisältöjenkin suhteen. Nykyisessä mallissa Sitran on liian helppo ajautua ja tuudittautua mm. etäisyyteen ja kliinisyyteen.

Haastajaosaston tehtävänä on haastaa ja ravistella myös koko yhteiskunnan vallitsevia toimintatapoja, keskusteluilmapiiriä ym. hyväntahtoisella röyhkeydellä, sekä vähentää kyynisyyttä ja lisätä kuulluksi tulemisen tunnetta kansalaisten keskuudessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Sitralta "Sammon ryöstössä" 355 miljoonaa joutaisi hyvin vanhusten 0,7 hoitajan hoitajamitoitukseen ja kotipalveluiden parantamiseen. Näin päästäisiin vasta eurooppalaiseen keskitasoon vanhuspalveluissa. Jostain rahoistahan nämä on nyt tehtävä. Miksei sitten Sitralta?

Ks. ”Täysi paniikki päällä” – Keskustasta tyrmäys Sitran 100 milj. €:n suunnitelmalle:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/281744-taysi-pani...

Käyttäjän JuhoSatti kuva
Juho Satti

En kannata Sitran varojen leikkaamista valtion käyttöön, mutta käytettävissä olevilla varoilla on tulevaisuudessa saatava vielä enemmän aikaiseksi Suomen ja suomalaisten tulevaisuuden eteen. Esimerkiksi toimintaympäristöä on laajennettava nykyisistä samanmielisen "eliitin" seminaareista aina perimmisiin lähiöihin ja kyliin asti, ensimmäinen ja aluksi tärkein asia Suomen tulevaisuuden eteen on vallitsevan kyynisyyden hälventäminen.

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Mitä oikeita tuloksia Sitra on saanut aikaan?

Ilman ulkopuolista kontrollia tuollainen elin ei pysy tehtävänsä tasolla. Eduskunta ei siihen pysty, koska se on symbioosissa Sitran kanssa.

Haastajaosasto on primitiivinen termi. Ei kilpailua, vaan yhteistyötä.

Käyttäjän JuhoSatti kuva
Juho Satti

Uskoisin että haastajaosaston ja muun Sitran välille olisi rakennettavissa positiiviseen kehitykseen johtava kilpailuasetelma. Ja samalla haastajaosasto kokeilisi nopealiikkeisesti ja omalla vastuulla erilaista toimintaa. Haastajaosasto tekisi siis sitä mitä Sitrakin, mutta päättäisi omat aiheensa ja toimintatapansa.

Erkki Laitila, Metayliopistosi on muuten mielenkiintoinen, tällä hetkellä maailmassa todellakin yritetään aivan liian vähän hahmottaa kokonaisuuksia. Sivustollani http://thisishowtheearthworks.fi pyrin hahmottamaan ympäristöllisen kestävyyden kokonaisuutta perinteisen sisällysluettelon avulla.

Toimituksen poiminnat